
Spinazieschotel met tomaten en rijst
- vegetarisch
- 30 minuten
- 2 personen
De laatste tijd maak ik vaak deze vegetarische spinazieschotel als ik laat thuis kom. Vergt nauwelijks voorbereiding en het is een lekker simpel gerecht voor een dagje zonder vlees.
Je kunt voor dit recept verse spinazie gebruiken en dit koken in een pan met water. Zelf geef ik de voorkeur aan fijngehakte spinazie uit de diepvries. Wist je dat je van diepvriesspinazie niet dat ruwe gevoel op je tanden krijgt? Dat komt omdat het voorgekookt is. Bovendien is het nog makkelijker om achter de hand te houden ook!
Instructies & ingrediënten
Voorbereiden

- 450 g diepvriesspinazie
- 150 g rijst
- 3 medium tomaten
- 70 g cashewnoten
- 2 plakjes kaas (of geraspte kaas)
- extra kaas (optioneel)
- Kook de rijst volgens de instructies. De rijstsoort maakt niet zoveel uit. Ik gebruik pandanrijst dat ik met mijn rijstkoker kook.
- Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven, bovengrill aan).
- Ontdooi de diepvriesspinazie in een pannetje op middelmatig vuur.
- Halveer de tomaten en snijd ze in plakjes.
- Neem een kleine ovenschaal en verdeel de gekookte rijst in de schaal.
- Strooi de cashewnoten over de rijst heen. Hak de cashewnoten eerst in kleine stukjes als je dat fijn vindt. Zelf doe ik dat niet, dat scheelt weer werk!
- Scheid de spinazie van het kookvocht en maak een laag bovenop de rijst.
- Leg de twee plakken kaas over de spinazie heen.
- Verdeel tot slot de tomaten over de schotel. Doe wat extra kaas bovenop de tomaten als je dat lekker vindt.
- Bak de spinazieschotel 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de tomaten zacht.