
Indiase curry met tofu
- vegetarisch
- 50 minuten
- 4 personen
Ik ben gek op Indiaas eten, maar het telkens bestellen bij een restaurant kan best prijzig zijn. Gelukkig heb ik tegenwoordig dit recept, zodat ik mijn Indian food cravings kan stillen!
Voor dit recept gebruik je gewone tofu dat je van tevoren eerst moet bevriezen en ontdooien. Hierdoor verandert de tofu van structuur: het wordt steviger en een beetje sponsachtig. In het gerecht geeft dit een lekkere bite.
Instructies & ingrediënten
Aromaten voorbereiden
- 2 tl komijnzaadjes (heel)
- 2 tl bruine mosterdzaadjes (heel)
- 6 teentjes knoflook– fijngehakt
- 1 kootje gember– fijngehakt
- 1 stuk serranopeper (optioneel)– fijngehakt
- Neem een kommetje en doe hierin de komijnzaadjes en bruine mosterdzaadjes bijelkaar.
- Leg de fijngehakte knoflook, gember en serranopeper apart op een bordje.
Specerijen voorbereiden
- 1 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl nootmuskaatpoeder
- 15-20 stuks gedroogde curryblaadjes
- Doe de kruiden in een kommetje en voeg hieraan de gedroogde curryblaadjes toe. Zet dit apart.
Tijd om te koken

- 4 el zonnebloemolie
- 400 ml kokosmelk
- 227 g tomatenpuree
- 1 el suiker
- 1 1/2 tl zout
- 1 snufje zwarte peper
- 500 g bloemkool (diepvries)
- 500 g tofu (van tevoren bevroren en ontdooid)– in blokjes
- 2 tl garam masalapoeder
- 90 g spinazie
- 1 el citroensap
- 16 g verse koriander (optioneel)– fijngehakt
- Verwarm een grote wok op medium vuur voor en voeg hieraan de zonnebloemolie toe.
- Voeg het kommetje met de komijnzaadjes en bruine mosterdzaadjes toe aan de pan. Bak 45-60 seconden of totdat de mosterdzaadjes beginnen te springen.
- Voeg nu de knoflook, gember en serranopeper toe aan de pan. Bak ongeveer 90 seconden terwijl je regelmatig roert.
- Voeg het kommetje met alle kruiden en curryblaadjes toe. Bak ongeveer 30 seconden.
- Blus de pan met de kokosmelk. Schraap eventueel aangekoekte stukjes los en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Voeg daarna de suiker, zwarte peper en zout toe. Roer alles tot het gemengd is en breng aan de kook.
- Zodra de saus begint te pruttelen, voeg je de bloemkool toe. Schep om zodat deze met het saus bedekt is. Leg vervolgens daarbovenop de blokjes tofu en tot slot de spinazie. Laat alles 12 minuten pruttelen totdat de bloemkool prikgaar is.
- Maak de curry af met de garam masalapoeder en citroensap. Garneer tot slot met verse koriander en serveer de curry met witte rijst.