
Bleekselderijrisotto met courgette
- vegetarisch
- 45 minuten
- 2 personen
Als er een gerecht zou zijn dat naar de lente smaakt, dan is het deze bleekselderijrisotto wel! Deze risotto is heerlijk geurig door de bleekselderij, licht van smaak door alle groente en lekker hartig door de mozzarella.
De rode peper geeft extra pit aan het gerecht, wat een welkome afwisseling is. Je kunt bij het bereiden de zaadlijsten uit de rode peper verwijderen om het minder pittig te maken.
Instructies & ingrediënten
Bereiding

- 500 ml groenteboullion
- 1 middelgrote ui– fijngehakt
- 4 stengels bleekselderij (~250 g)– blokjes
- 3 teentjes knoflook– geperst
- 1 stuk rode peper– dunne ringetjes
- 30 g roomboter
- 2 el olijfolie
- 1 stuk courgette– kwartjes
- 150 g risottorijst
- 20 g Parmezaanse kaas– geraspt
- 125 g mozzarella– blokjes
- 10 blaadjes basilicum– fijngeknipt
- Maak de groenteboullion door 500 ml water te koken in een steelpannetje en daaraan 1 groentebouillontablet toe te voegen.
- Verwarm een pan voor op middelhoog vuur en voeg hieraan de olijfolie en roomboter toe. Bak hierin de ui, bleekselderij en knoflook totdat de ui glazig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg de rode peper en risottorijst toe aan de pan en roer om. Bak totdat de rijst wat glazig lijkt, ongeveer 1 minuut.
- Voeg nu de warme groenteboullion toe aan de risotto totdat de rijst net bedekt is. Je zal ongeveer 1 kopje bouillon overhouden voor later. Doe de deksel op de pan en laat de rijst 12 minuten koken op middelmatig vuur.
- Terwijl de risotto aan het koken is, kun je de mozzarella in kleine blokjes hakken of scheuren en de basilicum fijnknippen.
- Zodra de 12 minuten voorbij zijn, ga je verder zonder deksel op de pan. Voeg de resterende boullion toe en roer de risotto regelmatig om. Zet het vuur uit zodra je ziet dat bijna al het vocht is opgenomen. De risotto is klaar zodra het langzaam terugvloeit wanneer je met je spatel een spoor trekt in de pan.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Beleg de bovenkant met alle blokjes mozzarella en basilicum en serveer direct. Doorroeren is niet nodig (want dan plakt de mozzarella aan je pan).