
Bloemkoolcurry met kikkererwten
- vegetarisch
- 45 minuten
- 2 personen
Dit is een van die gerechten waarbij je niet merkt dat je alleen maar groente aan het eten bent. Ik mis het vlees totaal niet en werk met dit gerecht zonder moeite mijn dagelijkse portie groente naar binnen. De curry geeft de bloemkool een heerlijke smaak en de kikkererwten maken het gerecht lekker hartig. Zorg er alleen voor dat je de bloemkool niet tot moes kookt en dan heb je ook een lekkere bite bij elke hap.
Instructies & ingrediënten
De bereiding

- 1 klein/middelgrote bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 pakje Thaise gele masaman currypasta (of 2 el uit een bakje)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 1 el limoensap (halve limoen)
- 1 handje verse koriander (10 g)
- snufje peper en zout
- Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool door vieren. Snijd het vervolgens in hapklare roosjes, niet groter dan 3 cm. Was de bloemkoolroosjes met water.
- Hak de ui fijn terwijl je een wok voorverwarmt op middelhoog vuur. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui totdat het glazig is. Pers vervolgens de knoflook en bak mee totdat het geurig is.
- Voeg de Thaise gele masaman currypasta toe aan de wok en roer het los.
- Voeg de kokosmelk toe en meng het met de curry. Voeg daarna ook de tomatenblokjes toe.
- Laat de kikkererwten uitlekken en voeg het toe aan de pan.
- Doe tot slot de bloemkool erbij en roer alles door. Zorg ervoor dat de bloemkool zoveel mogelijk in de curry zit en doe de deksel op de pan. Zet het geheel aan de kook op hoog vuur.
- Zodra de curry begint te koken, kun je het vuur iets lager zetten (middelmatig vuur). Roer de bloemkool af en toe om. Kook de curry totdat de bloemkool beetgaar is, ongeveer 10-15 minuten. Ik controleer meestal vanaf 12 minuten met een vorkje of het beetgaar is (makkelijk doorprikbaar, maar niet te zacht).
- Hak tijdens het wachten de verse koriander fijn.
- Maak de curry in de pan af met limoensap, koriander en een snufje peper en zout.
- Serveer de curry met warme witte (pandan) rijst.