
Snelle tomatenpastasaus
- vegetarisch
- 45 minuten
- 2 personen
Traditionele pastasausrecepten moet je altijd urenlang laten pruttelen, maar dit recept laat zien dat het zelf maken van pastasaus helemaal niet zo moeilijk is en ook niet lang hoeft te duren! Bovendien is het helemaal niet zo duur!
De tomatensaus is al lekker zonder extra ingrediënten, maar vaak voeg ik ook courgette toe. Bij het originele recept snijd je de ui slechts door de helft en haal je het aan het eind eruit. Zelf snijd ik de ui liever eerst fijn en laat ik het er gewoon lekker inzitten.
Instructies & ingrediënten
De saus

- 800 g gepelde tomaten uit blik
- 1 stuk ui
- 2 el olijfolie
- 42 g roomboter (ongezouten)
- Doe de inhoud van de gepelde tomaten uit blik in een pan en verwarm het op middelhoog vuur. Hak de tomaten grofjes in kleinere stukken met behulp van je spatel.
- Voeg de olijfolie en roomboter toe aan de pan.
- Terwijl de saus nog bezig is met opwarmen, snijd je de ui in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan.
- Laat het geheel 40 minuten koken op middelmatig vuur en roer tussendoor af en toe. Begin ongeveer 15 min. voor het einde met het koken van pasta en bak ondertussen de extra ingrediënten zoals courgette als je die gebruikt.
- Wanneer de saus bijna klaar is, zul je zien dat veel van het sap is ingedikt en je saus er steeds brokkeliger uit begint te zien. Zet het vuur lager en laat het indikken totdat het naar wens is.
De pasta

- 1 liter water
- 200 g pasta
- 1 tl keukenzout
- Breng een pan met water aan de kook (of kook het water eerst in een waterkoker om tijd te winnen).
- Zodra het water aan het koken is, voeg je de keukenzout en pasta toe. Laat dit koken volgens de instructie op de verpakking.
- Giet de pasta af zodra het klaar is en voeg de pasta toe aan de pan met de saus.
- Roer al bakkend de pasta samen met de saus op middelmatig vuur totdat alles goed bedekt is en serveer.