Worteltaart met cream cheese frosting

  • gebak
  • 45 minuten
  • 10 personen

Wie kent dat mopje van het konijntje dat bij de bakker komt niet? Dat konijntje heeft waarschijnlijk menig kind doen geloven dat worteltjestaart vies is, maar worteltaart is juist hartstikke lekker!

Deze worteltaart is perfect gebalanceerd. Niet te kleverig, niet te droog, niet te zoet en door de cream cheese frosting met yoghurt ook een beetje fris. Bovendien bestaat deze worteltaart maar uit één laagje, dus geen geklieder met het smeren van frosting tussen laagjes!

Instructies & ingrediënten

Natte ingrediënten

Natte worteltaartbeslag
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 medium/grote eieren
  1. Warm de oven voor op 160°C (heteluchtoven).
  2. Neem een ronde bakvorm met een doorsnede van 28 cm of een vierkant bakblik van 20x20 cm. Vet deze in met een beetje olie of bakspray.
  3. Neem een grote beslagkom en doe daarin de lichtbruine basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren. Meng dit met een garde.

Droge ingrediënten

Worteltaartbeslag met bloem
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1/4 tl keukenzout
  • 60 g walnoten
  • 200 g wortel
  • 60 g rozijnen
  1. Meng de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en keukenzout samen in een kommetje met behulp van een vork of garde.
  2. Voeg het bloemmengsel vervolgens toe aan het natte beslag en schep om totdat je geen witte restjes meer ziet.
  3. Snijd de walnoten klein met een mes of keukenmachine.
  4. Rasp daarna de wortel met een rasp of keukenmachine.
  5. Voeg de walnoten, geraspte wortel en rozijnen toe aan het beslag en meng totdat alles is gecombineerd.
  6. Doe alles in de bakvorm en laat 35-45 minuten bakken in de oven (ik doe 35 minuten).
  7. Laat de worteltaart volledig afkoelen op een rooster voordat je de cream cheese frosting erop smeert.

Cream cheese frosting

Cream cheese frosting
  • 200 g roomkaas
  • 75 g poedersuiker
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 7 g citroensap
  • snufje keukenzout
  • 30 g walnoten
  1. Neem een kom en klop daarin de roomkaas los met een garde.
  2. Voeg de poedersuiker, Griekse yoghurt, citroensap en keukenzout toe. Klop het samen met de garde tot een glad geheel.
  3. Snijd de walnoten klein met een mes of keukenmachine.
  4. Smeer de frosting uit over de afgekoelde taart. Strooi tot slot de fijngehakte walnoten eroverheen.
Gebaseerd op een recept van Betty's Kitchen

Meer uit deze categorie:

Bekijk ook eens deze recepten