Cranberry havermoutmuffins

  • gebak
  • 45 minuten
  • 12 stuks

Een poos terug vertelde mijn tante me over deze heerlijke havermoutmuffins. Het recept hiervan stond gewoon op de achterkant van een verpakking havermout. Echter haar tip om cranberries toe te voegen aan de muffins maken dit recept echt een blijvertje! Deze muffins zijn dan ook niet te zoet. Heel lekker bij het ontbijt of als tussendoortje!

Instructies & ingrediënten

Havermout weken

  • 250 ml kokend water
  • 100 g havermout
  1. Doe de havermout in een diepe kom en giet daar het kokend heet water bij. Laat dit 20 minuten staan om te weken.

Het bloemmengsel

  • 175 g zelfrijzend bakmeel (168 g bloem + 7 g bakpoeder)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl zout
  1. Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven).
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, vanillesuiker en zout bij elkaar in een kom en meng met een garde.

In een grote kom

  • 125 g boter
  • 150 g rietsuiker
  • 2 medium/grote eieren
  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Doe de rietsuiker in een grote beslagkom en giet daar de gesmolten boter bij. Mix even met een garde tot gecombineerd.
  3. Voeg nu de eieren aan de kom toe en mix met een garde tot een geheel.

Samenvoegen en bakken

  • 85 g gedroogde cranberries
  1. Voeg het bloemmengsel toe aan het beslag. Schep het beslag een paar keer om.
  2. Voeg nu de geweekte havermout en de gedroogde cranberries toe. Schep dit om met een spatel totdat het gecombineerd is en je geen restjes witte bloem meer ziet.
  3. Bekleed je muffinbakvorm met muffinpapiertjes. Verdeel het beslag met een ijsboltang.
  4. Bak 20-25 minuten in de oven. Laat de muffins daarna 5 minuten afkoelen in hun bakvorm voordat je ze eruit haalt en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Gebaseerd op een recept van Quaker

Meer uit deze categorie:

Bekijk ook eens deze recepten