
Wentelteefjes
- gebak
- 25 minuten
- 2 personen
Wentelteefjes maak je van oud brood dat te droog is voor een normale boterham. Altijd handig om een simpel recept achter de hand te hebben om iets op te maken. Zo vond ik laatst een paar vergeten sneetjes brood achterin de diepvries. Brood vries ik bijna altijd in, omdat ik de laatste sneetjes meestal niet snel genoeg op krijg voordat het weg kan lopen...
Ik eet niet zo vaak brood, maar voor wentelteefjes zou ik bijna expres brood willen kopen, haha! Mocht je geen droog brood hebben, leg dan wat sneetjes brood enkele uurtjes van tevoren op een bordje en laat dit staan op het aanrecht. Na minstens 3 uur zou je brood al wat droger moeten zijn.
Instructies & ingrediënten
De bereiding

- 150 ml melk
- 1 groot ei
- 20 g suiker
- 4 sneetjes brood
- 2 klontjes boter
- Neem een brede schaal dat groot genoeg is om een sneetje brood plat in te leggen.
- Klop in het schaaltje de melk, suiker en ei samen.
- Leg een sneetje brood in het eiermengsel en druk het 1x kort aan. Draai vervolgens meteen om en dip ook de andere zijde 1x kort. Herhaal dit voor elk sneetje brood en maak er een stapeltje van. Dip daarna elk sneetje uit je stapel opnieuw totdat het mengsel op is. Niet te lang laten weken dus, zodat je het mengsel zo goed mogelijk over al het brood kunt verdelen.
- Verwarm de pan op middelhoog vuur met een klontje boter. Bak de eerste zijde van het wentelteefje totdat het goudbruin kleurt. Keer het daarna om en bak de andere zijde goudbruin. Gebruik het tweede klontje boter wanneer je begint met het bakken van de tweede helft van je stapel.
- Serveer wentelteefjes op een bordje en bestrooi de bovenkant van elk wentelteefje met 1/4 tl kristalsuiker voor een knapperige bite. Gebruik eventueel ook kaneelpoeder als je dat lekker vindt.