Russische kipburgers

  • vlees
  • 30 minuten
  • 2 personen

Soms heb ik al kip klaargelegd in de koelkast om een van mijn kiprecepten te maken, maar krijg ik in de avond vervolgens zin in wat anders. Ik val dan vaak terug in de gemakkelijke vlees-groente-rijst combinatie, waarbij ik vlees en groente gewoon los van elkaar bereid. Als ik makkelijk wil doen, strooi ik slechts wat kipkruiden over mijn kip heen, maar als ik zin heb in iets bijzonders, maak ik deze kipburgers! Dit smakelijk stukje vlees vergt weinig voorbereiding, waardoor je snel kunt schakelen wanneer je toch even van de planning wilt afwijken.

Instructies & ingrediënten

De bereiding

Ingrediënten Russische kipburgers
  • 250 g kipfilet (1-2 stuks)
  • 1 medium/groot ei
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl kipkruiden (5 g)
  • 1/8 tl paprikapoeder
  • 1/8 tl uipoeder
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 1 el maizena (of bloem)
  • 1 snuf zwarte peper
  1. Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes en doe dit in een kom.
  2. Voeg de ei en mayonaise toe aan de kip en meng het met een vork.
  3. Voeg nu de kipkruiden, paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder en zwarte peper toe. De kipkruiden die ik gebruik bevat al zout, dus als dat bij jou niet het geval is, kun je nog een snufje zout toevoegen.
  4. Voeg tot slot de maizena toe aan het mengsel om het geheel te binden.
  5. Verhit de pan op middelhoog vuur met een beetje olie. Gebruik een soeplepel om het vlees te doseren in de pan (3-4 burgers). Druk de stukjes vlees een beetje plat zodat er een mooie platte burger ontstaat. Bak elke zijde ongeveer 3 minuten totdat het gaar is.
Gebaseerd op een recept van Foodgloss

Meer uit deze categorie:

Bekijk ook eens deze recepten