
Burgers met italiaanse kruiden
- vlees
- 30 minuten
- 2 personen
Dit recept is niet echt Italiaans, maar het is wel mijn meest favoriete recept voor burgers ooit! Deze burgers zijn een echte smaakexplosie voor de mond en anders dan traditionele gehaktballen.
Het originele recept heb ik geheel aangepast naar wat ik altijd in huis heb. Zo gebruik ik “panko”. Dat zijn Japanse gedroogde broodkruimels en tegenwoordig gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Normaal gesproken wordt panko gebruikt voor het paneren van gerechten. Ik heb ooit gelezen dat panko voor een betere gehaktbal zorgt dan de normale broodkruim, maar heb dat eigenlijk nooit kunnen vergelijken met paneermeel.
Instructies & ingrediënten
De bereiding

- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1 el panko (of gebakken broodkruimels)
- 1/4 tl keukenzout
- 4 teentjes knoflook
- 22 g geraspte jongbelegen kaas
- 1 medium/groot ei
- 300 g gehakt (half om half)
- Voeg de Italiaanse kruiden, gedroogde peterselie, panko, keukenzout en geraspte jongbelegen kaas samen in een kom en roer het totdat het gecombineerd is.
- Voeg het ei toe aan de kom en klop het samen met de andere ingrediënten.
- Voeg tot slot het gehakt toe en spatel het om met het mengsel om te combineren.
- Verdeel het gehakt in vier delen en vorm er burgers van.
- Bak ongeveer 12 minuten in wat olie totdat het gaar is.
Extra notities en tips
- Combineer altijd eerst alle ingrediënten voor gehaktmengsels vóórdat je het gehakt toevoegt. Zo zorg je ervoor dat de smaken goed verdeeld worden zonder dat je het gehakt onnodig veel hoeft te roeren.