Alcoholvrije chocoladetiramisu

  • dessert
  • 30 minuten
  • 10 personen

Op zoek naar een makkelijk toetje dat je snel kunt bereiden voor een grote groep? Probeer dan eens tiramisu te maken! Deze chocoladetiramisu maak je zonder alcohol en rauwe eieren, dus het is kindvriendelijk én geschikt voor zwangere vrouwen.

Persoonlijk vind ik deze alcoholvrije tiramisu met chocolademelk zelfs lekkerder dan de traditionele. Ik heb het al vaak gemaakt. Je zou ook koffie kunnen proberen in plaats van chocolademelk als je daar van houdt. Laat de koffie dan van tevoren wel even afkoelen.

Instructies & ingrediënten

Maak het roommengsel

Ingrediënten alcoholvrije chocoladetiramisu
  • 250 ml verse slagroom (30-35% vet)
  • 250 g mascarpone
  • 45 g suiker
  1. [BELANGRIJK]: Voordat je begint, zorg ervoor dat je slagroom koud is!
  2. Klop de verse slagroom in een kom met een mixer op medium snelheid. Voeg langzaam de suiker toe en klop totdat de slagroom stijve pieken vertoont zodra je de garde eruit haalt.
  3. Doe de mascarpone in een grote kom en roer het los met een spatel.
  4. Voeg de geklopte slagroom toe aan de kom met mascarpone. Schep het om met een spatel totdat het gecombineerd is.

Dip de lange vingers

Lange vingers die in een schaal chocolademelk liggen
  • 300 ml chocolademelk
  • 2 pakken lange vingers 175 g per pak
  • 2 el Nesquick cacaopoeder
  1. Schenk een dun laagje chocolademelk in een brede schaal. Schenk bij wanneer nodig.
  2. Leg meerdere lange vingers in de schaal, met de suikerlaag naar beneden. Laat dit ongeveer 2 minuten weken. Wentel daarna de andere zijde kort in de chocolademelk voordat je ze in de ovenschaal doet.
  3. Neem een grote ovenschaal. Leg de vingers in de ovenschaal met de suikerlaag naar beneden. Ga door totdat je één laag in je ovenschaal hebt liggen.
  4. Neem de helft van je roommengsel. Spreid deze over de laag met vingers heen.
  5. Herhaal het weken van van de vingers voor de tweede laag.
  6. Smeer de resterende room over de vingers heen en strijk het zo glad mogelijk.
  7. Doe wat Nesquick cacaopoeder in een zeefje en strooi het over de roomlaag heen. Ga door met strooien totdat alle room bedekt is met een laagje cacaopoeder.
  8. Doe vershoudfolie over de ovenschaal heen en laat het minimaal 6 uur staan in de koelkast. Korter is geen probleem, maar dan is de tiramisu nog niet helemaal opgestijfd.

Extra notities en tips

  • Als je houdbare slagroom gebruikt, vergeet dan niet om je slagroom van tevoren in de koelkast te zetten!
  • Vergeten om je slagroom koud te zetten? Doe het dan minimaal 2 uur in de koelkast of 30 minuten in de diepvries.
  • Slagroom met een hoger vetpercentage wordt makkelijker stijf bij het kloppen.
Gebaseerd op een recept van Beautygloss

Meer uit deze categorie:

Bekijk ook eens deze recepten