
Geroosterde flespompoen
- groente
- 45 minuten
- 2 personen
De oven is een van de makkelijkste manieren om groente lekker te bereiden. Zo is de flespompoen ook erg geschikt voor in de oven. De schil is eetbaar en zacht als het eenmaal bereid is, dus je hoeft niets van tevoren te schillen. ‘Schilt’ je weer tijd in de keuken!
Eenmaal klaar is de flespompoen lekker zoet van smaak. Met behulp van zout kun je de natuurlijke zoete smaak versterken. Je kunt ook komijnpoeder over de stukjes pompoen strooien voordat je het de oven in schuift, maar persoonlijk houd ik meer van de natuurlijke smaak van pompoen. Ik zou eerder verkruimelde fetakaas erover strooien en meebakken, maar heb dat nog niet uitgeprobeerd bij dit recept (reminder!).
Instructies & ingrediënten
De bereiding

- 1 medium flespompoen
- 1 el olijfolie
- 3 snufjes zout (naar smaak)
- beetje versgemalen zwarte peper (ongezouten)
- Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven, met bovengril aan)
- Was de flespompoen met water. Snijd de flespompoen bij de hals doormidden en snijd vervolgens beide helften weer doormidden in de lengte.
- Schraap de zaadjes uit de onderste helften met behulp van een lepel.
- Snijd de pompoen in plakjes van ongeveer 5-10 mm. De gesneden plakjes kun je ondertussen neerleggen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Meestal past de hele pompoen er wel op. Snijd zo nodig de halve maantjes nogmaals doormidden zodat ze minder ruimte innemen op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van elk plakje met wat olijfolie met behulp van een kwastje.
- Strooi nu de zout en wat peper over de pompoenstukken totdat elk stukje met een beetje peper is bedekt.
- Laat het nu 25 minuten in de midden van de oven bakken.
Extra notities en tips
- Wist je dat de pitten van flespompoenen eetbaar zijn? Je kunt ze eten nadat je ze in de oven hebt geroosterd.