
Gegrilde wortels met tijm
- groente
- 40 minuten
- 2 personen
Mijn favoriete manier om groente te bereiden is toch wel de oven. Scheelt je een plekje op het fornuis en zodra het in de oven zit, hoef je er niet meer naar om te kijken. Wortels met tijm blijkt een heerlijke combinatie en is weer eens wat anders dan de gewoonlijke gekookte worteltjes. Je kunt ze zelfs wegzetten als groentefrietjes voor de kids.
Zodra de wortels uit de oven komen, zijn ze heerlijk zacht en zoet van zichzelf. Je kunt het beste waspenen of bospenen gebruiken. Die twee zijn eigenlijk hetzelfde, maar bij bospenen moet je eerst nog het groen wegsnijden. Neem echter geen winterwortels, want die zijn te dik. Waspenen zijn makkelijk verkrijgbaar en bovendien lang houdbaar in de koelkast. Een goede groente om achter de hand te hebben dus. Wist je trouwens dat wortels langer vers blijven zonder het groen?
Instructies & ingrediënten
De bereiding

- 500 g wortels (waspenen)
- 1 el olijfolie
- snufje gedroogde tijm
- snufje keukenzout
- Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven met bovengrill aan)
- Was de wortels en snijd het topje van elke wortel eraf. Je hoeft ze niet te schillen.
- Snijd vervolgens elke wortel door de helft in de lengte. (Pas goed op je vingers!)
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar alle wortels op.
- Giet een eetlepel olijfolie over de wortels heen en hussel alles door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie.
- Verspreid alle wortels in één laag over de gehele bakplaat.
- Bedek alle wortels met en beetje tijm en wat zout.
- Bak de wortels ongeveer 25-30 minuten in de oven totdat ze lekker zacht zijn.