
Dadels met bacon en amandelen
- snacks
- 30 minuten
- 12 personen
Dadelbabies! Oftewel dadels gevuld met amandelen, gewikkeld in een stukje bacon (zoals een baby in een dekentje, hehe). Zeer makkelijk te maken als party snack of gewoon lekker als tussendoortje voor jezelf. Wel eventuele gasten van tevoren vertellen dat er een amandel in de dadels zit: anders spugen ze de amandel uit omdat ze denken dat het een dadelpit is!
De hoeveelheid die je echt nodig hebt zal afhankelijk zijn van het formaat van je bacon en dadels, maar ook of je houdt van juist veel of weinig spek om de dadels heen. Bij mijn versie heb ik niet teveel bacon om de dadels heen, omdat anders de smaak van de dadels wordt overheerst door het zoute vlees. De bacon is overigens ook makkelijk te vervangen door ontbijtspek. Baktijd is afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van het spek dat je gebruikt.
Instructies & ingrediënten
De bereiding

- 250 g dadels zonder pit
- 100 g geroosterde amandelen
- 100 g plakjes bacon
- Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven, bovengrill en onderwarmte aan).
- Vul eerst alle dadels met een amandel.
- Snijd de plakjes bacon in kleinere repen. De lengte en breedte van de repen is afhankelijk van de bacon die je gebruikt en de grootte van je dadels. Elk reepje moet een dadel kunnen bedekken zodra je ze samenrolt. Zelf deel ik een plakje bacon op in 6 reepjes bijvoorbeeld.
- Rol elke dadel vervolgens in een reepje bacon en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak het 16 minuten in de oven totdat het spek gaar is. Doe 10 minuten indien je ontbijtspek gebruikt.