Pastasausingrediënten
Pasta,  Sauzen,  Vegetarisch

Zelfgemaakte tomatenpastasaus

Wist je dat het zelf maken van pastasaus helemaal niet zo moeilijk is en ook niet lang hoeft te duren? Bovendien is het goedkoper en lekkerder dan die potten tomatensaus uit de super!

De tomatensaus is al lekker zonder extra ingrediënten, maar vaak gebruik ik ook een beetje gehakt en courgette. Bij het originele recept snijd je de ui slechts door de helft en haal je het aan het eind eruit. Zelf snijd ik de ui liever eerst fijn en laat ik het er gewoon lekker inzitten.

Vergeet niet om zout toe te voegen aan het water waarin je de pasta kookt. Om de pasta goed op smaak te brengen is het ook beter om de pasta samen met de saus kort te bakken terwijl je het met elkaar vermengt in de pan. Zo zorg je er ook voor dat iedereen genoeg saus heeft voor zijn pasta en dat niemand zich schuldig maakt aan het verdrinken van zijn pasta in de saus.

Recept tomatenpastasaus met spaghetti

Bak extra ingrediënten zoals vlees en groente apart en voeg die pas tegen het einde toe, net voordat je de pasta toevoegt aan de saus. Let er wel op dat zonder de extra ingrediënten het gerecht minder vullend is, waardoor minder mensen er van kunnen eten. Ik gebruik meestal ongeveer 125 g vlees en 350 g groente (1 courgette).

De saus

 • 800 g gepelde tomaten uit blik
 • 1 ui, fijngehakt
 • 2 el olijfolie
 • 42 g boter
 1. Doe de inhoud van de blikken tomaat in een nog niet voorverwarmde pan en zet dit op middelmatig vuur. Hak de tomaten grofjes in kleinere stukken met behulp van je spatel.
 2. Voeg de olijfolie en boter toe aan de pan.
 3. Terwijl de saus nog bezig is met opwarmen, snijd je de ui in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan.
 4. Laat het geheel 40 min. koken op middelmatig vuur en roer tussendoor af en toe.
 5. In de tussentijd kun je je extra ingrediënten bereiden. Na ongeveer een halfuur koken, is het tijd om de pasta te koken.

De pasta

 • 1 liter water
 • 1 tl keukenzout
 • 200-250 g spaghetti of andere pasta
 1. Breng een pan met water aan de kook (of kook het water eerst in een waterkoker om tijd te winnen).
 2. Zodra het water aan het koken is, voeg je de zout en pasta toe. Laat dit koken volgens de instructie op de verpakking.

De pasta en de saus samenvoegen

 1. Wanneer de saus bijna klaar is, zul je zien dat veel van het sap is ingedikt en je saus er steeds brokkeliger uit begint te zien. Zet het vuur lager en laat het indikken tot het naar wens is.
 2. Giet de pasta af zodra het klaar is en voeg de pasta toe aan de pan met de saus.
 3. Roer al bakkend de pasta samen met de saus op middelmatig vuur.

Eet smakelijk!

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *