Ingredienten vegan bloemkoolcurry met kikkererwten
Groente,  Vegetarisch

Vegan bloemkoolcurry met kikkererwten

Hallo allemaal, daar ben ik weer met een curryrecept! We beginnen 2018 lekker gezond en vegetarisch, met bloemkool en kikkererwten. Wat zeg ik; dit recept is zelfs vegan! Een zeldzaamheid bij mijn vegetarische recepten tot nu toe, omdat er bijna altijd wel iets van boter of kaas in zit. Indien je als vleeseter meedoet aan de populaire “Veganuary” challenge deze maand, probeer dan zeker eens groente met curry te combineren!

Dit is een van die gerechten waarbij je niet merkt dat je alleen maar groente aan het eten bent. Ik mis het vlees totaal niet en werk met dit gerecht zonder moeite mijn dagelijkse portie groente naar binnen. De curry geeft de bloemkool een heerlijke smaak en de kikkererwten maken het gerecht lekker hartig. Zorg er alleen voor dat je de bloemkool niet tot moes kookt en dan heb je ook een lekkere bite bij elke hap.

Recept vegan bloemkoolcurry met kikkererwten

Gele currypasta wordt ook wel verkocht onder de naam “masaman”. Kijk op de verpakking hoeveel currypasta je moet gebruiken per mililiter kokosmelk. Indien je zelfgemaakte currypasta gebruikt of gewoon zo’n grote pot hebt zonder instructies, gebruik dan ongeveer twee eetlepels.

De ingrediënten

  • 1 kleine tot middelgrote bloemkool
  • 1 ui
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 1 pakje Thaise gele currypasta (of 2 el)
  • 1 blik kokosmelk (=400 ml)
  • 1 blik tomatenblokjes met knoflook (=400 g)
  • 1 blik kikkererwten (=400 gr)
  • 1 el limoensap (= halve limoen)
  • Handje verse koriander of peterselie
  • Snufje peper en zout
  1. Snijd de bloemkoolroosjes in hapklare stukjes, niet groter dan 3 cm. Was de bloemkoolroosjes met water.
  2. Hak de ui en knoflook fijn terwijl je een wok voorverwarmt.
  3. Bak de ui met zonnebloemolie totdat het glazig is en bak vervlogens de knoflook mee totdat het geurig is.
  4. Doe de currypasta in de pan en roer het los.
  5. Voeg de kokosmelk toe en meng het met de curry. Voeg dan ook de tomatenblokjes toe.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg het daarna toe aan de pan.
  7. Doe tot slot de bloemkoolroosjes erbij en roer alles door. Zorg ervoor dat de bloemkool zoveel mogelijk in de curry zit en doe de deksel op de pan. Zet het geheel aan de kook op hoog vuur.
  8. Zodra de curry begint te koken, kun je het vuur iets lager zetten (middelmatig vuur). Roer de bloemkool af en toe om. Kook de curry totdat de bloemkool beetgaar is, ongeveer 10-15 minuten. Ik controleer meestal vanaf 12 minuten met een vorkje of het beetgaar is (makkelijk doorprikbaar, maar niet te zacht).
  9. Maak de curry in de pan af met limoen, verse koriander en een snufje peper en zout.
  10. Serveer de curry met warme witte (pandan) rijst.

Eet smakelijk!

Vegan bloemkoolcurry met kikkererwten

Gebaseerd op het recept van Uit Paulines Keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *