Eten bij Sindy

Spinazieschotel met tomaten en rijst

Spinazieschotel met tomaten en rijst

Hi allemaal! Sorry voor het gebrek aan nieuwe recepten de afgelopen periode. Sinds mijn vakantie in Japan is de tijd werkelijk voorbij gevlógen! Maar ik heb weer inspiratie opgedaan, dus binnenkort krijgen jullie ook een Japans gerecht te zien. De laatste tijd maak ik vaak deze vegetarische spinazieschotel als ik laat thuis kom. Vergt nauwelijks voorbereiding en het is een lekker simpel gerecht voor een dagje zonder vlees.

Je kunt voor dit recept verse spinazie gebruiken en dit laten slinken door het met een beetje olie te bakken in de pan, maar zelf geef ik de voorkeur aan gesneden bladspinazie (is anders dan fijngehakte spinazie) uit de diepvries. Wist je dat je van diepvriesspinazie niet dat ruwe gevoel op je tanden krijgt? Dat komt omdat het voorgekookt is. Bovendien is het nog makkelijker om achter de hand te houden ook!

Recept spinazieschotel met tomaten en rijst

Makkelijk
30 minuten
2 personen

Geschikt voor 2 personen in een kleine ovenschaal. Verdubbel het recept om een standaard ovenschaal te vullen voor 4 personen.

  • 450 g gesneden bladspinazie uit de diepvries
  • 150 g rijst
  • 3 stks tomaten
  • 70 g cashewnoten
  • 2 plakjes jonge kaas

Voorbereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies. Gebruik je favoriete rijst voor dit recept. Zelf gebruik ik pandan rijst dat ik met mijn rijstkoker kook.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven, bovengrill aan).
  3. Verwarm de diepvriesspinazie in een pannetje op middelmatig vuur.
  4. Halveer de tomaten en snijd ze in plakjes.
  5. Hak de cashewnoten in grove stukken. Ik doe dit met een hakmolentje, maar je kunt gewoon je mes gebruiken, een vijzel of de cashewnoten in een theedoek wikkelen en verbrijzelen met bijvoorbeeld een deegroller.

Rijst klaar; samenstellen

  1. Neem een kleine ovenschaal of een kleine taartvorm dat geschikt is voor de oven.
  2. Verdeel de gekookte rijst in de schaal tot een gelijke laag.
  3. Strooi de fijngehakte cashewnoten over de rijst heen.
  4. Scheid de spinazie van het kookvocht en maak een laag bovenop de rijst.
  5. Leg de twee plakken kaas over de spinazie heen.
  6. Verdeel tot slot de tomaten over de schotel. Leg wat extra kaas bovenop de tomaten als je dat lekker vindt.
  7. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de tomaten zacht.

Eet smakelijk!

Spinazieschotel met tomaten en rijst

Gebaseerd op een recept uit de Metro 12-01-2017

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *