Ingrediënten kip broccoli wokgerecht
Groente,  Vlees

Oosterse gewokte kip broccoli

Hi allemaal! Eindelijk weer een receptje van mij. Ik heb nog genoeg recepten in petto, maar ik merk dat ik de laatste tijd vaak de recepten kook of bak die al op mijn site staan, haha. Bovendien blijft het maken van foto’s lastig als je al hongerig bent! Vandaag dus kip en broccoli met een oosters sausje. Het is niet per se een traditioneel Chinees recept, maar het smaakt net zo lekker!

Volgens mij bereid ik mijn groente bijna altijd in de oven of op z’n oosters in de wok. Niks saaie platgekookte boontjes of papperige broccoli dus! Vooral de Chinese keuken weet groente lekker te maken met allerlei sausjes. Doordat het vlees vaak gemixt is met de groente, merk je eigenlijk ook niet dat je minder vlees eet per persoon. Uiteindelijk wel zo gezond dus! 

Recept voor gewokte kip broccoli

Klik op de linkjes om er meer te lezen over de Chinese ingrediënten (te koop bij de Chinese toko) en om te zien hoe de verpakkingen eruit zien.

De saus voorbereiden

  1. Neem een kommetje en doe daarin alle bovengenoemde sausingrediënten.
  2. Roer de saus met een lepeltje en zet opzij.

De kip marineren

  • ± 250 g kipfilet
  • 1 tl droge sherry
  • 1 tl sojasaus
  • 1/2 tl  kippenbouillonpoeder
  • snufje witte peper
  • 1 tl aardappelzetmeel of maïszetmeel
  • 1 el water
  1. Snijd de kip in kleine stukjes en doe het in een kom waarin je het gemakkelijk kan mengen.
  2. Voeg de sherry, sojasaus en witte peper toe aan de kip en meng dit met een vorkje even.
  3. Voeg daarna de aardappelzetmeel en water toe aan de kip en roer tot gemengd.
  4. Laat dit minstens een halfuur staan.

De groente snijden

  • 500 g broccoli
  • 2 stuks bosui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 kootje gember
  1. Was en snijd de broccoli in hapklare roosjes van gelijke grootte. De stam is ook te gebruiken als je de buitenkant eraf schilt/snijdt.
  2. Snijd de gehele bosui in ringetjes en zet dit opzij.
  3. Snijd daarna de knoflook en gember fijn in kleine stukjes en zet opzij.

Tijd om de wokken

  • 100 ml water
  • scheutje zonnebloemolie
  1. Verwarm de wok voor zonder olie.
  2. Doe de broccoli in de wok. Voeg daarna het water toe en doe vervolgens de deksel op de pan. Laat je broccoli 2-4 minuten stomen totdat het gaar is. Dit is afhankelijk hoe groot je broccoliroosjes zijn gesneden; kleine roosjes duren minder lang om te garen. Het lekkerst is als je broccoli nog een beetje bite heeft, maar wel prikbaar is met een vork. Zet de broccoli opzij zodra het gaar is.
  3. Zet de wok terug op het vuur en doe er een beetje olie in. Bak de kip totdat het gaar is. Zet de kip daarna opzij (ik gebruik hiiervoor de schaal waarin ik het later serveer).
  4. Verwarm nu opnieuw een beetje olie in de wok. Voeg daarna de bosuitjes, knoflook en gember toe aan de pan en bak dit eventjes totdat het geurig is.
  5. Roer de kom met saus even los en voeg het daarna toe aan de wok. Kook dit totdat het begint te bubbelen.
  6. Voeg nu de broccoli en kip toe. Roer alles door de saus en serveer met wat witte rijst!

Eet smakelijk!

Gewokte kip broccoli

Gebaseerd op het recept van Steamy Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *