Gehaktburgers met italiaanse kruiden
Vlees

Italiaanse gehaktburgers

Dit recept is niet echt Italiaans, maar het is wel mijn meest favoriete recept voor gehaktburgers ooit! Deze gehaktburgers zijn een echte smaakexplosie voor de mond en anders dan de traditionele gehaktballen.

Je kunt dit recept gewoon gebruiken om gehaktballen te maken. Ik heb echter een voorkeur voor de geplette gehaktbal, oftewel de “gehaktburger”, omdat deze sneller gaar is door de vorm en minder werk vergt. Zelf deel ik het gehakt in vieren en druk ik het in vorm met behulp van een flexibele mengspatel en een lepel. Zo hoef ik mijn handen niet eens vies te maken. Het liefst eet ik de gehaktburgers met rijst of los met aardappelen.

Het originele recept heb ik geheel aangepast naar wat ik altijd in huis heb. Zo gebruik ik “panko”. Dat zijn Japanse gedroogde broodkruimels, verkrijgbaar bij de sushi-afdeling van de Xenos, de toko of zelfs de Aziatische afdeling van je supermarkt. Normaal gesproken wordt panko in de Japanse keuken gebruikt voor het paneren van gerechten. De broodkruimels zorgen ervoor dat de burgers niet uit elkaar vallen en het vlees toch lekker mals blijft. Je kunt dus waarschijnlijk ook wel paneermeel gebruiken, maar zelf heb ik daar geen ervaring mee. Ik heb ooit gelezen dat panko voor een betere gehaktbal zorgt dan de normale broodkruim, maar heb dat nooit kunnen vergelijken.

Ik gebruik mijn Italiaanse kruiden vaak alleen voor dit recept. Ik gebruik de Italiaanse kruiden van Silvo, maar die van andere merken zullen vast niet heel anders zijn. Deze gehaktburgers zijn dat potje kruiden zeker wel waard en anders kun je het altijd nog gebruiken voor het pimpen van je pastasauzen.

Verder heb ik meer knoflook gebruikt dan het originele recept. Dat doe ik wel vaker bij recepten, omdat ik anders toch niet door mijn knoflookvoorraad heen kom zonder dat het oud wordt en dat vind ik zonde. Het is nog lekker ook. Kijk maar naar buitenlandse gerechten. Die zijn niet voor niets zo smaakvol en maar 1 teentje knoflook in een recept staat ook zo lullig vind ik. 

Onderin heb ik een slideshow toegevoegd waarin je foto’s kunt bekijken van het kookproces. Enjoy!

Recept Italiaanse gehaktballen

Droge ingrediënten

 • 1/2 tl Italiaanse kruiden
 • 1/2 tl gedroogde peterselie
 • 1 el panko/broodkruimels
 • 1/4 tl keukenzout
 • 22 g geraspte jong belegen kaas
 • 4 tenen knoflook, fijngehakt

Natte ingrediënten

 • 1 ei (L)
 • 300 g gehakt
 1. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en roer het tot gecombineerd.
 2. Voeg het ei toe aan de kom en klop het samen met de andere ingrediënten.
 3. Voeg tot slot het gehakt toe en spatel het om met het mengsel om te combineren.
 4. Verdeel het gehakt in vier delen en vorm er burgers van.
 5. Bak ongeveer 12 minuten in wat olie totdat het gaar is.

Eet smakelijk!

Tip

Combineer altijd eerst alle ingrediënten voor gehaktmengsels vóórdat je het gehakt toevoegt. Zo zorg je ervoor dat de smaken goed verdeeld worden zonder dat je het gehakt onnodig veel hoeft te roeren.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Geinspireerd door een recept van What Megan’s making

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *