Ingrediënten havermoutpannenkoekjes met bosbessen
Gebak & koekjes

Havermoutpannenkoekjes met bosbessen

Fijn Pasen allemaal! Vandaag een recept voor heerlijke fluffy havermoutpannenkoekjes die je kunt maken voor bij het ontbijt of de brunch. Toevallig had ik nog een bakje met bosbessen in huis, dus dat leek mij een mooi moment om dit recept vast te leggen voor mijn blog!

Deze havermoutpannenkoekjes zijn klein, maar vullend. Zelf heb ik meestal genoeg aan twee stuks. Het mooie aan dit recept is dat je behalve verse bosbessen ook gewoon fruit uit de diepvries kunt gebruiken. Zo heb je altijd wel wat voor ontbijt in huis.

Gebruik in ieder geval lekker veel fruit voor de smaak. Het basisrecept is suikervrij, zodat het niet uitmaakt wat je eraan toevoegt, maar waarschijnlijk kan het geen kwaad om een zakje vanillesuiker of een schepje suiker in het beslag te doen voor de liefhebbers van zoete pannenkoekjes.  In plaats van bosbessen kun je ook eens alternatieven proberen, zoals een geprakte rijpe banaan of fijngehakte stukjes appel met een flinke snuf kaneel. Als ik dat zelf een keertje heb uitgeprobeerd, dan zal ik dat zeker vermelden bij dit recept!

Havermoutpannenkoekjes met bosbessen

De basisingrediënten

  • 155 g bloem
  • 45 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 295 ml melk
  • 1 ei (L)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 150 g bosbessen (~1 kopje vers of bevroren, maar niet ontdooid)
  1. Meng de bloem, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar in een grote maatbeker of kom.
  2. Klop de melk, ei en zonnebloemolie samen in een kommetje.
  3. Voeg het melkmengsel volledig toe aan de droge ingrediënten. Klop alles samen totdat je geen witte bloemrestjes meer ziet.
  4. Voeg tot slot de bosbessen toe aan het beslag en roer totdat het verdeeld is.
  5. Verwarm een pan op medium-hoog vuur. Schenk per pannenkoek ongeveer 4 eetlepels aan beslag in de pan.
  6. Draai de pannenkoekjes om zodra je ziet dat de randjes gaar zijn en de bubbels in het midden niet meer bubbelen. Draai de pannenkoekjes slechts één keer.
  7. Bak de andere zijde totdat het goudbruin is. Dat duurt minder lang dan de eerste zijde.

Eet smakelijk!

Havermoutpannenkoekjes met bosbessen

Gebaseerd op het recept van Quakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *