Chocolade met pecannoten
Snacks

Chocolade met pecannoten

Pecannoten zijn mijn favoriete noten, vooral als ze lekker warm en vers van de markt komen. Een keer wou ik de chocoladetruffels met pecannoten van de markt namaken, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Gewoon wat chocolade smelten in de magnetron en over de pecannoten gieten dus. Geen gedoe met pannen, even laten afkoelen en klaar. Het resultaat is heerlijk en verslavend lekker. De zout op de pecannoten complementeert de chocolade echt goed, dus neem zeker de gezouten pecannoten als je kunt kiezen!

Recept chocolade met pecannoten

In dit recept smelt ik de chocolade in de magnetron, maar als je dit niet hebt, kun je uiteraard de au-bain marie methode gebruiken.

Ingrediënten

  • 235 g melkchocolade
  • 160 g geroosterde pecannoten

Chocolade smelten in de magnetron

  1. Neem een diep kommetje en breek de chocoladereep in stukken.
  2. Doe de kom met chocolade in de magnetron en verwarm het 1 minuut op 50% vermogen.
  3. Roer de chocolade om met een spatel en verwarm het nogmaals op 50% vermogen in de magnetron, ditmaal maar 15 seconden. Roer weer even en herhaal deze stap totdat alle chocolade gesmolten is. Het is belangrijk dat je tussentijds roert, want chocolade kan z’n vorm behouden terwijl het eigenlijk gesmolten is. Stop zodra bijna alle chocolade is gesmolten en je de laatste blokjes weg kunt roeren in de rest van de gesmolten chocolade.
  4. Tip: onthoud de totaaltijd voor de volgende keer, dan hoef je niet telkens in zulke korte stappen te verwarmen.

Chocoladereep maken

  1. Bekleed een bakplaat of platte schaal met bakpapier.
  2. Spreid alle pecannoten in één laag over de bakplaat.
  3. Giet de chocolade over alle pecannoten en spreid het met een spatel.
  4. Doe de bakplaat in de koelkast en laat dit minstens een nachtje staan, totdat de chocolade weer hard is.
  5. Zodra de chocolade klaar is, kun je de reep in stukjes breken. De chocolade bewaar je het beste in de koelkast.

Eet smakelijk!

Pecannotenchocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *