Eten bij Sindy

Appelcake met banaan en yoghurt

Appelcake met banaan en yoghurt

Ben weer terug van mijn vakantie! Na al die avondjes niet hoeven koken was het weer nodig om terug in het ritme te komen. Om rustig te beginnen begon ik met het bakken van mijn favoriete appelcake. Een zeer makkelijk recept voor een lichte cake dat grotendeels bestaat uit fruit.

Recept appelcake met banaan en yoghurt

Makkelijk
45 minuten
1 cake

De voorbereiding

  • 1 hele appel, zoetzuur (Jonagold)
  • 1 hele banaan
  1. Warm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven, boven en onderwarmte).
  2. Neem een ronde bakvorm met een doorsnede van 20 cm. Vet deze in met bakspray of een likje olie.
  3. Snijd de appel en banaan in kleine plakjes.  Zelf snijd ik het fruit altijd eerst in kwarten voordat ik het in plakjes snijd.
  4. Doe al het fruit vervolgens samen in een kom en hussel het even door elkaar.

Natte ingrediënten

  • 2 eieren (L)
  • 5 el witte suiker (= 70 g)
  • 3 el zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
  • 200 g griekse yoghurt
  1. Neem een grote mengkom en klop daarin de eieren los.
  2. Voeg vervolgens de suiker en zonnebloemolie toe en klop het samen.
  3. Voeg tot slot de griekse yoghurt toe en meng het tot één geheel.

Droge ingrediënten

  • 100 g cakemeel (of bloem)
  • 1 tl bakpoeder
  1. Voeg de cakemeel en de bakpoeder samen in een aparte kom en meng ze goed door elkaar met een vork of garde. Indien je geen cakemeel hebt, kun je het vervangen met bloem.

Alles samenvoegen

  1. Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de mengkom met natte ingrediënten. Combineer de ingrediënten tot een glad beslag. Kleine klontjes zijn niet erg.
  2. Doe het eerste helft van het beslag in de bakvorm.
  3. Voeg alle stukjes fruit toe en spreid het over het oppervlak.
  4. Voeg de rest van het beslag toe aan de bakvorm en verspreid het over de fruit heen, zodat het grotendeels bedekt is.
  5. Laat het 30 minuten in het midden van de oven bakken.
  6. Laat de cake afkoelen op een rekje. Je kunt de cake warm of afgekoeld eten.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Gebaseerd op het recept van Ochikeron

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *