Ingrediënten chocoladetiramisu
Gebak & koekjes,  Toetjes

Alcoholvrije chocoladetiramisu

Op zoek naar een makkelijk toetje dat je snel kunt bereiden voor een grote groep? Probeer dan eens tiramisu te maken! Deze simpele chocoladetiramisu maak je zonder alcohol en rauwe eieren, dus het is kindvriendelijk én geschikt voor zwangere vrouwen!

Persoonlijk vind ik deze alcoholvrije tiramisu met chocolademelk zelfs lekkerder dan de traditionele! Ik heb het al vaak gemaakt. Je zou ook koffie kunnen proberen in plaats van chocolademelk als je daar van houdt. Laat de koffie dan van tevoren wel even afkoelen. Mocht je een traditioneel tiramisurecept zoeken, probeer dan het originele recept eens waar veel mensen succes mee hebben gehad.

Aangezien mijn recept niet alleen de alcohol, maar óók de eieren weglaat uit het originele recept, heb je eigenlijk iets minder room om mee te werken. Dat is geen probleem, maar je moet er wel op letten dat je niet meer dan de helft op de eerste laag smeert. Om er zeker van te zijn dat je niet te weinig room hebt bij het uitsmeren van de laagjes, zou je de hoeveelheid slagroom kunnen aanvullen met een extra bekertje 125 ml slagroom. Die zijn ook in de supermarkt verkrijgbaar.

Voor het dippen is 1 klein pakje Chocomel á 200 ml in principe net genoeg, maar als je lekker snel wilt kunnen dippen zonder zorgen of je genoeg hebt, gebruik dan iets meer. Ik gebruik kleine pakjes, omdat ik niet gelijk een literpak wil opentrekken voor een beetje chocolademelk. Ik zag overigens dat er blikjes Chocomel bestaan die 250 ml bevatten, dus dat is misschien zelfs een betere optie dat ik zelf de volgende keer ga gebruiken!

Recept alcoholvrije chocoladetiramisu

Ingrediënten

 • 250 ml verse slagroom (evt. + 125 ml)
 • 250 g mascarpone
 • 4 el suiker (50 g)
 • 250 ml Chocomel
 • 2 pakken lange vingers (175 g per pak)
 • beetje Nesquik cacaopoeder
 1. Klop de slagroom in een kom met een mixer totdat de slagroom stijf is.
 2. Klop in een andere beslagkom de mascarpone samen met de suiker.
 3. Voeg de geklopte slagroom toe aan de kom met mascarpone.  Schep het om met een spatel totdat het gecombineerd is.
 4. Schenk de chocomel in een brede schaal. Leg vervolgens meerdere lange vingers in de schaal, met de suikerlaag naar beneden. Laat dit ongeveer 2-3 minuten weken.
 5. Leg de geweekte vingers met suikerlaag naar beneden in de ovenschaal, totdat je één laag vol hebt.
 6. Neem de helft van je roommix en spreid deze over de laag met vingers heen.
 7. Herhaal het weken van van de vingers nogmaals voor de tweede laag.
 8. Smeer tot slot de rest van de room over de vingers heen.
 9. Doe wat cacaopoeder in een zeefje en strooi het over de roomlaag heen. Ga door met strooien totdat alle room bedekt is met een laagje cacaopoeder.
 10. Doe afdekfolie over de ovenschaal heen en laat het minimaal 6 uur staan in de koelkast. Iets korter is geen probleem, maar dan zijn de vingers iets minder zacht.

Eet smakelijk!

Tiramisu zonder alcohol

Tiramisu maken

Gebaseerd op het recept van Beautygloss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *